Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Kun je met Mindfulness afvallen?

Afvallen doe je natuurlijk vooral door je eetpatroon en leefstijl aan te passen, waarbij ik van mening ben dat aanpassing van je eetgewoonten de allerbelangrijkste factor is. Dat lijkt heel eenvoudig. Maar hoe moeilijk is het voor velen onder ons om af te vallen ondanks dat we weten wat we zouden moeten eten? Hoeveel moeite kost het om de discipline vol te houden en niet weer te vervallen in oude gewoontes? In mijn visie kan Mindfulness ervoor zorgen dat afvallen en op gewicht blijven geen gevecht met jezelf wordt. Zodat je relaxed afvalt én op gewicht blijft.

Vaak eten we onbewust om verschillende redenen. Voor de gezelligheid, omdat we honger verwisselen met dorst, omdat we niet nee willen zeggen, omdat we mee willen doen, omdat we ons rot voelen, omdat we gestrest, boos of verdrietig zijn.

Mindfulness maakt je bewust van dingen die je doorgaans automatisch denkt/doet. Het zou bijvoorbeeld zomaar kunnen dat je een vervelend gevoel in je buik (door bijvoorbeeld stress) interpreteert als honger, waardoor je automatische reactie is dat je iets gaat eten. Terwijl je eigenlijk behoefte aan iets anders hebt. Mindfulness kan je leren de signalen van je lichaam beter te voelen en te interpreteren. Zodat je beter voelt wat je écht nodig hebt en hier adequaat op kunt inspelen.

Ik ben een groot voorstander van het inzetten van Mindfulness in de begeleiding naar een gezond gewicht. Mindfulness is om veel redenen en op veel verschillende manieren inzetbaar. Waar het mij vooral om gaat is dat de aanpak aansluit op hetgeen mijn cliënt nodig heeft.

In ieder geval past Mindfulness prima binnen mijn motto “Eet gezond & Lekker, beweeg slim, adem rustig, ontspan en…geniet!”