Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Lekker in je vel

Tips veur Vasteloavend

Carnaval geeft me een vakantie-gevoel. Niets moeten, lekker doen waar we zin in hebben. Uitslapen, in de ochtend wat kokkerellen, lekker lunchen en er vervolgens op uit. Meestal gaan we overdag op stap tot in de vroege avond. Ik geniet vooral van de verkleedpartijen, het schminken, traditionele gerechten koken, met vrienden en fanfare op stap gaan in eigen dorp. Voor mij hoeft alcohol niet perse, en zeker niet elke dag. Ik ben liever fit in de ochtend, ga een rondje hardlopen en vervolgens wat kokkerellen. Je weet immers nooit wie met carnaval aan je eettafel plaats neemt. laughing
Benieuwd naar wat tips om met carnaval je weerstand op peil te houden en de vastloavend een beetje fit door te komen?

By

Categorie:
Lees meer: Tips veur Vasteloavend

Bewegen, sporten en motivatie

Bewegen geeft energie én ontspant, het maakt je blij, ja echt! Bewegen bevordert je concentratie, verbetert je slaap en helpt om af te vallen. Bewegen is goed voor je hart en je stofwisseling. Met voldoende beweging zit je gewoon lekkerder in je vel!

Maar hoe ga je bewegen? Hoe lang, hoe vaak en hoe intensief? En met welk doel? En hoe bouw je op als je meer wilt bewegen? Hoe kom je in beweging als je van nature geen sporter bent en je liever toelegt op een Bourgondische levensstijl? Misschien heb je allerlei pijntjes en klachten waarbij je je afvraagt of het wel goed is om te bewegen en wat goed voor je is. 

By

Categorie:
Lees meer: Bewegen, sporten en motivatie

Slimmer werken

Afgelopen maandag was het "De slimste dag van het jaar" voor MKB-ers. Een inspirerende dag met fijne ontmoetingen en interessante lezingen. Altijd leuk als er een spreker uit de sportwereld komt die zijn wijsheden als coach zodanig weet over te brengen dat je er voor jezelf de pareltjes weet uit te halen. Deze keer deed Toon Gerbrands, direkteur van PSV zijn verhaal over zijn manier van werken. Passie, Actie en Visie waren de kernwoorden. En hoe geweldig was de weliswaar korte maar zeer inspirerende lezing van Jan Willem van den Brandhof over "Slimmer werken" door je linker en rechter hersenhelft beter te benutten. 
Hierdoor werkt je brein met een factor 5 efficiënter!
Over hoe we constante stroom van informatie die op ons afkomt kunnen overleven, dat multitasking niet effectief is en dat burnout synoniem is aan een overbelast brein. Eén van zijn tips was om te gaan mindmappen.

By

Categorie:
Lees meer: Slimmer werken

Kun je met Mindfulness afvallen?

Afvallen doe je natuurlijk vooral door je eetpatroon en leefstijl aan te passen, waarbij ik van mening ben dat aanpassing van je eetgewoonten de allerbelangrijkste factor is. Dat lijkt heel eenvoudig. Maar hoe moeilijk is het voor velen onder ons om af te vallen ondanks dat we weten wat we zouden moeten eten? Hoeveel moeite kost het om de discipline vol te houden en niet weer te vervallen in oude gewoontes? In mijn visie kan Mindfulness ervoor zorgen dat afvallen en op gewicht blijven geen gevecht met jezelf wordt. Zodat je relaxed afvalt én op gewicht blijft.

By

Categorie:
Lees meer: Kun je met Mindfulness afvallen?