Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Lekker in je vel

Thema-avonden April 2018

Thema-avonden April 2018

Vanaf april organiseer ik wekelijks op woensdag om 19.30h een thema-avond. Elke maand staat in het teken van een nieuw thema. Het maandelijks bezoeken van een thema-avond is prima te combineren met bijvoorbeeld een maandelijks consult en is tevens onderdeel van het Relaxed-Afvallen-Abonnement. De thema-avond gaat door bij minimaal 2 aanmeldingen. Er is plek voor maximaal 5 deelnemers. Veel ruimte dus voor jouw vragen en persoonlijke aandacht! Liever een ander tijdstip? Als je zelf zorgt voor 2 tot 5 deelnemers verzorg ik de thema-bijeenkomst op afspraak op een gewenst tijdstip!

Het voorjaar is bij uitstek een periode om in beweging te komen. Vandaar dat de maand april in het teken van Sporten & Slim Bewegen in relatie tot Afvallen staat. Tijdens deze thema-avond leg ik de relatie uit tussen bewegen en afvallen, en krijg je persoonlijk advies over hoe jij daar invulling aan kunt geven.Aanbod komen vragen/onderwerpen als:

Móet  je bewegen om af te vallen?
Wat is het effect van beweging op afvallen?
En hoe kun jij daar invulling aan geven?
...Zonder al te grote veranderingen ineens!
Het verschil tussen sporten en bewegen.
Ik wil niet naar de sportschool, hoe dan?
Welke rol speelt bewegen-sporten bij afvallen.
ik beweeg en sport genoeg maar val niet af, waar ligt dat aan?
By

Categorie:

7 Goede redenen om nú in Zomer-actie te komen!

Fit en slank de zomer in, met een goed gevoel het strand op, wie wil dat nou niet? Door de zachte winter die tot voor kort soms steeds meer begon te lijken op het voorjaar verlangen we extra naar de zomer! De snijdende kou van de afgelopen dagen drukt ons weer even met de neus op het feit dat we helaas nog even moeten wachten. De feestdagen volgden elkaar snel op de afgelopen winter. De korte tijd tussen kerst en carnaval maakte die periode voor velen niet het meest aantrekkelijke moment om te starten met een gezondere leefstijl. Alhoewel de vraag natuurlijk altijd is wanneer het moment er is dat het wél goed uitkomt om aan die uitdaging te beginnen. 

Gelukkig hebben we nu wel wat extra tijd om ons relaxed voor te bereiden op de zomer! Daarom geef ik je hieronder 7 goede redenen om juist nú je leefstijl en overgewicht aan te pakken!

Aarzel en twijfel dus niet en ga  nú van start, want de tijd vliegt! In mijn achtertuin fluiten de vogeltjes toch al voorjaar.smile

Tips veur Vasteloavend

Carnaval geeft me een vakantie-gevoel. Niets moeten, lekker doen waar we zin in hebben. Uitslapen, in de ochtend wat kokkerellen, lekker lunchen en er vervolgens op uit. Meestal gaan we overdag op stap tot in de vroege avond. Ik geniet vooral van de verkleedpartijen, het schminken, traditionele gerechten koken, met vrienden en fanfare op stap gaan in eigen dorp. Voor mij hoeft alcohol niet perse, en zeker niet elke dag. Ik ben liever fit in de ochtend, ga een rondje hardlopen en vervolgens wat kokkerellen. Je weet immers nooit wie met carnaval aan je eettafel plaats neemt. laughing
Benieuwd naar wat tips om met carnaval je weerstand op peil te houden en de vastloavend een beetje fit door te komen?

By

Categorie:
Lees meer: Tips veur Vasteloavend

Bewegen, sporten en motivatie

Bewegen geeft energie én ontspant, het maakt je blij, ja echt! Bewegen bevordert je concentratie, verbetert je slaap en helpt om af te vallen. Bewegen is goed voor je hart en je stofwisseling. Met voldoende beweging zit je gewoon lekkerder in je vel!

Maar hoe ga je bewegen? Hoe lang, hoe vaak en hoe intensief? En met welk doel? En hoe bouw je op als je meer wilt bewegen? Hoe kom je in beweging als je van nature geen sporter bent en je liever toelegt op een Bourgondische levensstijl? Misschien heb je allerlei pijntjes en klachten waarbij je je afvraagt of het wel goed is om te bewegen en wat goed voor je is. 

By

Categorie:
Lees meer: Bewegen, sporten en motivatie

Slimmer werken

Afgelopen maandag was het "De slimste dag van het jaar" voor MKB-ers. Een inspirerende dag met fijne ontmoetingen en interessante lezingen. Altijd leuk als er een spreker uit de sportwereld komt die zijn wijsheden als coach zodanig weet over te brengen dat je er voor jezelf de pareltjes weet uit te halen. Deze keer deed Toon Gerbrands, direkteur van PSV zijn verhaal over zijn manier van werken. Passie, Actie en Visie waren de kernwoorden. En hoe geweldig was de weliswaar korte maar zeer inspirerende lezing van Jan Willem van den Brandhof over "Slimmer werken" door je linker en rechter hersenhelft beter te benutten. 
Hierdoor werkt je brein met een factor 5 efficiënter!
Over hoe we constante stroom van informatie die op ons afkomt kunnen overleven, dat multitasking niet effectief is en dat burnout synoniem is aan een overbelast brein. Eén van zijn tips was om te gaan mindmappen.

By

Categorie:
Lees meer: Slimmer werken

Kun je met Mindfulness afvallen?

Afvallen doe je natuurlijk vooral door je eetpatroon en leefstijl aan te passen, waarbij ik van mening ben dat aanpassing van je eetgewoonten de allerbelangrijkste factor is. Dat lijkt heel eenvoudig. Maar hoe moeilijk is het voor velen onder ons om af te vallen ondanks dat we weten wat we zouden moeten eten? Hoeveel moeite kost het om de discipline vol te houden en niet weer te vervallen in oude gewoontes? In mijn visie kan Mindfulness ervoor zorgen dat afvallen en op gewicht blijven geen gevecht met jezelf wordt. Zodat je relaxed afvalt én op gewicht blijft.

By

Categorie:
Lees meer: Kun je met Mindfulness afvallen?