Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Bloemkoolpizza

Een pizzabodem van bloemkool…daar had ik eerlijk gezegd mijn bedenkingen bij. Vandaag kon ik er echter niet onderuit om de stoute schoenen aan te trekken en de overgebleven bloemkool van gisteren eens aan dit experiment te onderwerpen. Na wat verschillende recepten bekeken te hebben ging ik aan de slag, met een zeer acceptabel resultaat. Omdat ik gekookte bloemkool van gisteren gebruikte, hem niet alvorens te koken heb geraspt en het vocht eruit geknepen heb, voegde ik er een beetje griesmeel aan toe. Ik heb niets tegen het gebruik van een beetje tarwe en ik hoef niet glutenvrij te eten. Dus heb ik wat griesmeel toegevoegd om het eventuele teveel aan vocht uit de bloemkool op te nemen. Dat zou denk ik ook kunnen met wat havermout-meel.
Het resultaat?
Er gaat wat mij betreft qua smaak niets boven een originele pizza. Dat zie ik als een traktatie die ik bij uitzondering af en toe eet. Wil je van pizza een volwaardige gezonde en slanke maaltijd met voldoende groente maken? Dan vind ik dit een super alternatief. En voor mensen met een gluten-intolerantie (zonder griesmeel) natuurlijk een perfecte oplossing. De bodem is verrassend vast en lekker en zeker het proberen waard!

Ingrediënten: Voor de bodem: Halve gekookte bloemkool, 1 ei, twee eetlepels griesmeel, geraspte oude kaas (50gr). Olijfolie voor het invetten van de bakplaat. Voor de topping: beleg naar keuze.

Bereiding: Bloemkool vermalen in de keukenmachine, vermengen met de andere ingrediënten. Het mengsel verdelen over de ingevette bakplaat van de Airfryer en met een lepel aandrukken. De bodem in de Airfryer 10 minuten voorbakken op 180 graden. (In de oven schat ik 20 minuten op 200 graden, maar houd het in de gaten!) Vervolgens de bodem beleggen en nog 4 minuten afbakken.

Tip: Maak je de pizza van verse bloemkool? Rasp dan de bloemkool alvorens deze te garen in de magnetron en pers vervolgens in een doek alle vocht eruit. Laat de bloemkool afkoelen alvorens deze te mengen met het ei en de kaas. Waarschijnlijk wordt je bodem door het eruit knijpen van het vocht ook prima zonder griesmeel. Zorg ervoor dat je de pizza niet te nat belegd!