Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Bruschetta met gegrilde paprika’s en ansjovis

Tijdens onze vakantie in Ligurië waren we rond lunchtijd regelmatig te vinden op het terras van een bar. Je kon er heerlijke salade’s eten, werd er vóór lunch of diner vaak heerlijk verwend met Stuzichini (Italiaanse tapa’s), en op de kaart stond naast de salades, pizza en pannini meestal ook bruschetta. Genoeg inspiratie dus! Zo tover je in een handomdraai met wat brood van gisteren iets heerlijks op tafel voor bij de borrel, als voorgerecht of lunch.








Ingrediënten:
Gegrilde paprika’s, ansjovis uit blik, geraspte kaas, broodjes of stokbrood van gisteren (liefst volkoren).

Bereiding: Brood in sneetjes van 1 cm snijden, beleggen met een reepje paprika, ansjovis en bestrooien met geraspte kaas. 6 Minuten in een op 180 graden voorverwarmde airfryer. Het lekkerst met zelfgemaakte gegrilde paprika’s.

Tip: Gebruik je kant en klare gegrilde paprika’s? Breng het geheel dan op smaak met knoflook, oregano, tijm en peper. zout is niet nodig, de ansjovis is al zout genoeg.