Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Groenten-tortilla met tomaat en kaas

Koken op een halve vierkante meter  met basisingrediënten. Met één kookplaatje en veel tijd om iets gezonds & lekkers op tafel zetten, daar kan ik nou écht van genieten! Niet omdat het moet, maar gewoon voor de gezelligheid. Thei lezend in het zonnetje en ik lekker kokkerellen. "Kloemele bie de caravan" noemen we dat. Daar wordt ik zo lekker creatief van!

Eén van mijn favoriete kampeer-gerechten is tortilla: Een gevulde omelet van gesmoorde groenten die ik toevallig in huis heb, deze keer belegd met tomaat en gesmolten kaas. Love it! 
Ingrediënten voor 2 personen

4 eieren, 1 ui, groenten naar wens, bijvoorbeeld wortel (geraspt) courgette, paprika, champignons, 2 eetlepels olijfolie, peper, zout, kruiden, tomaat, kaas

Bereiding
Snijd de groenten fijn en fruit ze in de olijfolie gaar. Klop ondertussen de eieren in een grote kom.
Haal de groenten van het vuur en laat ze heel even staan. Voeg de warme, niet té hete groenten toe aan het geklopte ei. Door dit op deze manier te doen meng je de groenten goed met het ei en valt de tortilla minder gemakkelijk uit elkaar. Bak in een kleine pan met anti-aanbaklaag met de deksel op de pan op laag vuur twee tortilla's. Draai de tortilla om met behulp van de deksel. Nadat je de tortilla hebt omgedraaid beleg je hem met tomaat en kaas en laat je de kaas smelten met de deksel op de pan.

Tips
Varieer er lekker op los met kruiden en ingrediënten. Je kunt ook een gekookte aardappel van de dag ervoor gebruiken. De Italiaanse versie van tortilla heet frittata. In een frittata worden de restjes van de dag ervoor verwerkt. Je kunt zelfs een restje spaghetti of macaroni of kikkererwten en bonen in je frittata verwerken. 

Bon apetit!