Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Volkoren Kruidkoek

Hou jij ook zo van peperkoek als tussendoortje of bij je ontbijt? Vaak zit de peperkoek uit de fabriek vol met suikers en bevat hij in verhouding erg weinig vezels. Ook deze kruidkoek is zoet, maar jij bepaalt zelf hoe zoet. Bovendien is hij gemaakt van volkorenmeel en kwark. Door het zoeten met dadels voeg je behalve suiker ook extra vezels toe. De combinatie maakt dat deze koek langer in je maag blijft, dus langer verzadigd en zodoende de aanwezige suikers langzamer aan je bloed worden afgegeven.


  Ingrediënten voor 16 stukjes

20 gram appelstroop, 1 ei, 100 gram gedroogde dadels, 2 eetlepels gember op siroop, 1 theelepel kaneel, 100 gram kwark, een snufje nootmuskaat, 100 gram rozijnen, 5 gram gemalen sinaasappelschil, 2 theelepels speculaaskruiden, 125 gram volkoren tarwemeel, 8 gram bakpoeder, snufje zout.

Bereiding
Snijd de dadels in stukjes. Doe de appelstroop, kwark, het ei en de dadels in de blender en maak er een egaal mengsel van. Meng de droge ingrediënten met elkaar. Meng de vloeibare en droge ingrediënten tot een beslag en doe dit in een vorm. Ik gebruik een vierkante vorm van 20 cm bij 20 cm en bak de kruidkoek in 20 minuten op 150 graden in de airfryer. In de oven kan ook, ik schat 30 minuten op 180 graden. De koek is gaar als een houten satéprikker er schoon uit komt.

Tips
Er is niets mis met een lekker stukje kruidkoek op zijn tijd! Hartstikke handig ook voor onderweg of als tussendoortje. Ik eet ook wel eens kruidkoek alsontbijt. Een stuk fruit en een glas karnemelk erbij en je bent klaar voor de start van de dag! Vind je dat de kruidkoek minder zoet mag? Doe er dan de volgende keer gewoon wat minder stroop of dadels bij! Invriezen kan ook, maar het lekkerst smaakt hij natuurlijk vers.