Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Havermout Granola

Nu het voorjaar er echt aankomt en de warmere dagen voor de deur staan komt er voor mij het moment dat ik even afscheid neem van mijn winters warme havermoutpap. Wat mij betreft wordt het weer tijd voor verfrissende salades en koele ontbijtjes. Op een warme dag vind ik het heerlijk om te starten met fruit, kwark en zelfgemaakte granola. Van havermout natuurlijk!

 

Ingrediënten
150 gram grove havermout, 30 gram agavesiroop, 50 gram gehakte of geschaafde amandelen, 1-2 el olie, 1tl kaneel

 

Bereiding
Meng alle ingrediënten goed en rooster de granola goudbruin en knapperig in de pan of in de oven.

Grote hoeveelheden maak ik in de oven. Die verwarm ik voor op 180 graden. Het havermout-mengsel verdeel ik op bakpapier over een grote braadslede. Het roosteren in de oven duurt afhankelijk van de hoeveelheid zo'n 25 minuten. Blijf erbij, kijk regelmatig en schep de granola om de paar minuutjes goed om. Kleine hoeveelheden rooster ik in een pan met anti-aanbaklaag.

Laat de granola goed afkoelen en bewaar hem in een gesloten bus.

Variatietips
Varieer er vrolijk op los met noten en zaden! De combi pinda's of hazelnoten is ook heerlijk. Ook kun je achteraf lekker knapperige cacaonibs toevoegen voor een chocolade-smaakje!