Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Brood met roomkaas, verse kruiden en pluksla

Vandaag heb ik voor het eerst héérlijk geluncht uit mijn groentetuintje in potten! 23 Juni  heb ik wortels, pluk-sla, basilicum, komkommer, courgette, peterselie en radijs ingezaaid. Veel te laat maar het ontkiemde binnen 3 dagen en groeide vervolgens als een trein! De pluk-sla is inmiddels klaar om te oogsten, de radijsjes zijn ook bijna klaar, en op de rest is het nog even wachten. De verse tuinkruiden staan er natuurlijk vanaf het voorjaar!
Ingrediënten:
Pluk-sla, komkommer, 4 puntpaprika’s, roomkaas, peterselie, bieslook, zeezout/herbamare, peper, oregano, tijm, knoflook (teentje of poeder), citroensap, olijfolie

Bereiding: Puntpaprika’s 10 minuten op 200 graden roosteren in de airfryer, zaden en vel verwijderen, in repen snijden. Bestrooien met oregano, tijm, zeezout, peper en besprenkelen met olijfolie en citroensap.

Bieslook, peterselie en knoflook fijnhakken, met de vork mengen met 2 eetlepels roomkaas. Op smaak brengen met zout en peper.

Tip: De gegrilde paprika gebruik ik bijvoorbeeld ook in pastagerechten. Gebruik je ze in de sla heb je verder geen dressing nodig.