Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Crostini met Appel en Camembert

Mijn favoriete appeltje is al jaren de Elstar. Er komen steeds mooier ogende exemplaren op de markt, en af en toe wil ik ook wel eens een andere appel proberen. Om dan toch steeds weer bij mijn oude liefde terug te komen. De nieuwe oogst appels is wat mij betreft de boodschapper van de herfst, en maakt dat ik ongelooflijk veel zin krijg in gerechten waarin ze verwerkt zijn. Zoals in dit heerlijk warme lunchgerecht. Gemakkelijk en snel uit de airfryer, maar natuurlijk ook heerlijk uit de oven.
Ingrediënten voor 2 personen:

4 sneetjes volkorenbrood, 100 gr camembert, 1 appel (ik neem dus Elstar), handje walnoten, een beetje honing

Bereiding:
Snijd de appel in dunne partjes en de camembert in plakjes. Beleg de sneetjes brood om en om met een partje appel en een plakje camambert. Bak de crostini's op 180 graden een paar minuutjes in de airfryer, tot de kaas gesmolten is, of iets langer op 200 graden in de oven. 

Bon appetit!

Tips
Natuurlijk kun je deze smakelijke combinatie ook als warme maaltijd eten. Lekker in combinatie met gesmoorde witlof! De walnoten dienen dan als vleesvervanger (25 gram per persoon). Ook in een quiche, op een flammkuchen of in een volkorenpannenkoek gerold doet de combi witlof/appel/camembert/walnoten het goed!