Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Gazpacho

Gazpacho is een heerlijk frisse Spaanse zomersoep van rauwe groenten en kruiden, meestal gemaakt van tomaten. Deze soep wordt ijskoud geserveerd, ideaal dus voor tropisch warme zomerdagen. Gazpacho stilt de honger, is lekker licht, en als je eetlust bij warm weer wat minder is voorziet het prima in vezels, vitamines en mineralen. Voordat je het in de gaten hebt ben je met je dagelijkse portie groenten al een heel eind op weg! Je kunt de soep eten als tussendoortje, amuse, voorgerecht, bij de lunch, maar ook als tussendoortje als je van hartig houdt. 

 





Ingrediënten
1 blikje gepelde tomaten of 400 gram verse ontvelde tomaten, halve geschilde komkommer, 2 gegrilde paprika's (evt. uit pot), 1 ui, teentje knoflook, wat chilipoeder, handje verse peterselie, scheut olijfolie, citroensap naar smaak, peper, evt. wat zout

 

Bereiding
Snijd alle ingrediënten in stukjes en pureer ze in de blender of met de staafmixer. Breng op smaak met chilipeper, zwarte peper uit de molen en eventueel wat zout.

Serveer de soep ijskoud in glaasjes en garneer de soep met zwarte peper, olijfolie en een blaaje peterselie.

 

Tips
Liever een iets dunnere soep? Voeg dan wat water toe. Varieer er gerust op los met de topping en de ingrediënten! Bleekselderij is bijvoorbeeld een echte smaakmaker!

 

Buen Apetito!