Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Snelle lasagne met spinazie en gerookte zalm

Deze snelle variatie op de klassieke versie van lasagne smaakt echt verrassend lekker. Natuurlijk kost het zelf maken van een lekkere lasagne even wat tijd. Maar als je hem op een vrije dag 's middags al voorbereid, hoef je hem 's avonds alleen nog een half uur in de oven te zetten. Ondertussen ruim je alvast de keuken op en … je kunt aan tafel. Ben je ook muzikant? Laat dan je wederhelft de keuken opruimen en ga zelf lekker een half uurtje muziek maken :).Ingrediënten voor 4 personen

8 ontvelde tomaten in stukjes, 800 gram verse spinazie of een pak diepvries-spinazie, pakje zuivelspread light,
200gr gerookte zalm, 12 vellen volkoren lasagne, wat knoflook, olijfolie, peper.

Voor de topping: wat geraspte 30+kaas 2 eieren, 4 eetlepels magere kwark, wat olijfolie

 

Bereiding

Wok de spinazie in de olijfolie met de knoflook. Doe de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit. Doe vervolgens de spinazie terug in de pan en smelt er 2 eetlepels zuivelspread bij.

Vul de ovenschotel en begin met wat spinazie en blokjes tomaat op de bodem van de vorm. Maak vervolgens laagjes en verdeel op de lasagne-vellen steeds wat blokjes tomaat, spinazie en gerookte zalm. Eindig met tomaat. Zout hoeft niet, de gerookte zalm is al zout genoeg!

Klop de eieren los met de kwark, de geraspte kaas en wat olijfolie en verdeel dit mengsel over de lasagne.

Zet de lasagne 30 tot 40 minuten in de oven op 180 graden, of 30 minuten op 140 graden in de airfryer.

 

Tips
Varieer lekker met de ingrediënten. Ik heb ook al eens courgette gebruikt in plaats van spinazie. Deze heb ik van te voren alleen geraspt en gewokt. Je kunt ook eens andere vis gebruiken, zoals makreel of tonijn uit blik. Oorspronkelijk is lasagne een gerecht waarin restjes verwerkt werden, dus kun je er alle kanten mee op!

Maak de lasagne ruim van te voren klaar, dan kunnen de bladen alvast wat weken waardoor ze sneller lekker gaar worden.