Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Bruschetta van zoete aardappel met kruidenroomkaas

De zoete aardappel is – in tegenstelling tot de gewone aardappel – een groente. De smaak is zoet en kruidig en je kunt er eindeloos mee variëren. Hij zit boordevol gezonde stofjes zoals anti-oxidanten, vitamine C en Beta-caroteen. Tijd dus om aan deze heerlijke groente eens wat meer aandacht te besteden!










Ingrediënten:
2 zoete aardappels, olijfolie, 2 eetlepels roomkaas naturel, 2 eetlepels gehakte verse tuinkruiden, 1 lente-uitje, 1 teentje verse knoflook of wat knoflookpoeder, zout/herbamare, zwarte peper uit de molen, 4 kerstomaatjes

Bereiden: Zoete aardappel met of zonder schil in plakken van 1 cm snijden en aan beide zijden bestrijken met olijfolie. 10 Minuten bakken in de airfryer op 180 graden (of ongeveer 20 minuten op bakpapier in de oven).

Tuinkruiden en knoflook fijn hakken, lente-uitje in ringen snijden. De kruiden met een vork onder de roomkaas mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Kerstomaatjes in schijfjes snijden.

Zoete aardappels bestrijken met kruidenkaas, garneren met kerstomaatjes.

Tip: Lekker als lunch of voorgerechtje.

Meer weten over zoete aardappel? Kijk dan eens hier!