Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Kipspies van de BBQ

Als ik BBQ kies ik van te voren voor de stijl, bijvoorbeeld Duits, Mediterraan, Aziatisch, arabisch... Hier pas ik dan de vleeskruiden en de groenten/salades/voorgerecht en dessert op aan. Meestal maak ik gebruik van mijn eigen kruidenmixen (zonder zout!), maar ik vind de kruidenmixen van Jonnie Boer ook heel bijzonder. Zo wordt elke BBQ anders, en dat maakt het telkens weer een feest!
Deze keer koos ik voor Aziatisch, en maakte ik een voorgerecht van gegrilde courgette met makreel. De kip heb ik gemarineerd in een Thaise kruidenmix van Jonnie Boer, de salade is volgens het recept van de Oosterse Maaltijdsalade. Ik koos voor kip-dijbeenvlees, omdat dit net iets sappiger blijft op de bbq dan kipfilet. En natuurlijk neem ik scharrelkip. Loopt het water je al in de mond? Lees dan gauw verder!
 

Ingrediënten voor 4 personen

600 gram dijbeenvlees van de scharrelkip, 1 afgestreken el Thai Red Curry kruidenmix van Jonnie Boer, 30ml arachide-olie, saté-stokjes

Voor erbij:
Oosterse Maaltijdsalade, chilisaus, gehakte pinda's

Bereiding
Meng de olie met de kruidenmix, Snijd het kippenvlees in stukjes en marineer het vlees minimaal een uur in de kruiden met de olie.
Maak ondertussen de BBQ aan en leg de spiesjes op de BBQ met de deksel dicht. Na 10 minuten haal je de deksel van de BBQ en laat je de spiesjes mooi bruin worden. 

Tip
Houdt de pinda's uit de Oosterse Maaltijd-salade apart, en bestrooi je gerecht ermee voor het opdienen. 
Zit het weer niet mee? BBQ-vlees kun je prima klaarmaken in de airfryer!