Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Marokkaanse stoofschotel met kip en koolrabi

Ik hou van variatie, van kruidige stoofpotjes met een zoetje. Wat ik zo heerlijk vind aan Marokkaanse stoofschotels is het gebruik van gedroogde vruchten en dat je naar believen kunt experimenteren met groenten. En uiteraard hoort daar Ras El Hanout bij, een heerlijk geurende Marokkaanse kruidenmix. Ik stel me altijd voor dat elke Marokkaanse kok(kin) zijn/haar eigen geheime Ras El Hanout maakt. Zelf houd ik erg van de geur van kaneel, kardemom en koriander, en mix ik er vrolijk op los. Natuurlijk kun je deze kruidenmix ook gewoon in de super kopen.

Ingrediënten voor 2 personen

200 gram kipfilet of kipdijbeenvlees, 1 afgestreken el ras El Hanout, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, in totaal 0,5 kg groenten (ik gebruikte koolrabi, wortel en courgette), 6 gedroogde pruimen, 2 el olijfolie, 2 eetlepels kikkererwten uit blik, korianderblaadjes voor de garnering, 250ml bouillon.


Bereiding
Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie, voeg eerst de Ras El Hanout en vervolgens de kip toe. Groenten mee smoren, in stukjes geneden pruimen erbij, overgieten met de bouillon en laten pruttelen tot de groenten gaar zijn. Voeg op het laatst de kikkererwten toe. Bestrooi het geheel met gehakte korianderblaadjes en smullen maar!

Geef er aardappel, couscous, bulgur, rijst of brood bij

Variatietip
Neem eens dadel/abrikozen/vijgen ipv pruimen, varieer naar believen met groenten, kook je aardappels mee met de stoofschotel of kook ze even voor, laat ze afkoelen en weer opwarmen in de saus. Ook lekker met wat schijfjes biologische citroen.