Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Asperges met knoflookspaghetti, ei en peterselie

Als er één seizoensgroente is waar ik naar uitkijk dan zijn het wel asperges! In het seizoen staan ze bij ons wekelijks wel 2x op tafel. En daar dat is me best een tientje per kilo waard! Mijn lievelingsrecept is de klassieke combi met een hardgekookt eitje, verse peterselie, en ja, liefst roomboter. Met knoflookspaghetti een absolute topper!
Dit doe ik bij uitzondering, meestal vervang ik deze vanwege de verzadigde vetten toch maar door vloeibare margarine met boter-aroma...Maar dat mag de pret niet drukken! Koop wat meer en maak voor de volgende dag aspergesoep!

Ingredienten voor 2 personen:

10 duimdikke asperges (ongeveer 700gr) of neem wat extra voor een aspergesoep voor morgen!
4 hardgekookte eitjes, bosje verse peterselie, 6 eetlepels vloeibare margarine met boter-aroma, , knoflook, evt. wat zeezout of kruidenzout zoals Herbamare 
Voor erbij 200gr volkoren spaghetti

Bereiden
Asperges goed schillen en ongeveer 3cm van de uiteinden afsnijden.
Breng de asperges in een ruime pan met water aan de kook. Laat ze 5 minuten rustig koken en zet vervolgens het vuur onder de pan uit. Laat de asperges 10 minuten na garen in het kookwater.
Kook de spaghetti gelijktijdig met de asperges.

Giet de spaghetti af, en meng deze met een deel van de margarine, geperste knoflook en een deel van de peterselie. Breng op smaak met wat peper en eventueel een beetje zout.
Verdeel de spaghetti over de borden. Haal de asperges met een schuimspaan uit het water of vang het kookwater op.
Leg de asperges en doorgesneden eitjes er boven op. Schenk de rest van de vloeibare margarine er overheen en bestrooi met peterselie.

Tips
Kook vervolgens de schillen en uiteindes in het kookwater, laat dit een nachtje staan en trek zo een bouillon voor aspergesoep voor morgen!

Ook lekker met (gerookte) zalm, verse dille en een gepofte aardappel met zuivelspread met verse tuinkruiden.