Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Brot-schmarren met appel & kaneel

Trots was ik toen ik als meisje van een jaar of 10 mijn eerste eigen recept bedacht had! Mijn moeder deed tijdens onze vakanties in Oostenijk een moord voor kaiserschmarrenm en ik was gek op wentelteefjes. Dus maakte ik een soort van kruising tussen die twee gerechten. Al googelend ontdekte ik deze week dat dit gerecht ook een naam heeft: Brotschmarren of Semmelschmarren. Het lijkt op kaiserschmarren en is gemaakt van broodjes. Een uitstekende manier om oud brood te verwerken, en het lukt ook prima met volkorenbrood ipv semmel. Een heerlijk warm, zacht en zoetig ontbijtje.








Ingrediënten voor 1 persoon:

100 g volkorenbrood, 1 ei, flinkescheut melk, kaneel, 1 appel, 1 el vloeibare margarine, 1 el gehakte nootjes, een beetje poedersuiker

Bereiden
Brood en appel in stukjes snijden. Ei kloppen, melk en kaneel toevoegen, het mengsel over het brood schenken, goed mengen en in laten trekken. Bak het brood in een pan met anti-aanbaklaag in vloeibare margarine lichtbruin. Voeg aan het eind de stukjes appels toe en bak ze even mee. 
Verdeel de brotschmarren over de borden en bestooi het geheel met de nootjes en poedersuiker en... Smullen maar!

Tips
Ook lekker met rozijnen. Varieer met verschillende soorten fruit en nootjes. Of combineer met kwark/yoghurt.