Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Eten met de seizoenen


Word jij ook zo enthousiast van de eerste Hollandse aardbeien? Of ben je al aan het aftellen voor het aspergeseizoen? Herken jij het gevoel van echt zin hebben in een winters stampotje of erwtensoep? 
Eten met de seizoenen zorgt voor afwisseling en kent vele voordelen!





Voordelen van Eten met de seizoenen

- Het brengt afwisseling in het menu als je je laat inspireren door de groenten- en fruitkalender. 
- Het is goed voor je portemonnee.
- Je kunt kiezen voor meer duurzaamheid door te kiezen voor groenten geteeld op de akkers van eigen bodem.
- De smaak van seizoensgroenten is beter doordat deze gekweekt zijn onder ideale omstandigheden.
- Je voelt je meer verbonden met de natuur, en dat maakt gelukkig!

Als ik groenten of fruit  van buiten het seizoen wil eten kies ik vaak voor diepvries. Het voordeel hiervan is dat de groenten direct na de oogst worden verwerkt en ingevroren. Dit heeft vaak mijn voorkeur ten opzichte van groente die lang in een koelcel is bewaard en ten opzichte van groente die een lange reis moet maken naar de groente-afdeling in onze supermarkt. 

Op de website van Milieucentraal vind je een handige groente- en fruitkalender die ook aangeeft waar de betreffende groenten vandaan komen. Klik je op het land van herkomst dan zie je ook hoe de groente geteeld en vervoerd is.

Op de receptenpagina van het Voedingscentrum kun je aangeven voor welke groente je een recept zoekt. Bij de informatie over het recept staat ook vermeld of de gekozen groente of fruit op dit moment een goede keuze is. Hartstikke handig! 

Op mijn receptenblog vind je regelmatig recepten voor de groenten van het seizoen.


Veel kookplezier en smakelijk eten met seizoensgroente!