Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Bietenburger

Niet bijzonder fotogeniek, wél erg lekker: Mijn eerste bietenburger. Van horen zeggen kun je ze ook invriezen. Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar ik hou je op de hoogte! Heerlijke vegaburger voor een dagje zonder vlees. Leuke manier om je wekelijkse portie peulvruchten verstoppertje te laten spelen. 









Ingrediënten

135g gekookte rode biet, 130g kikkererwten uit blik/glas, 1el Conimex gebakken uitjes, 3el gemalen havermout, 1el sojasaus, 1el edelgistvlokken, 1tl gemberpoeder, 1 teentje knoflook/wat knoflookpoeder, 1tl kardemom, peper, zout, vloeibare margarine om in te bakken.

Bereiden
Rasp de rode biet grof en stamp de kikkererwten fijn met een vork of puree-stamper. Maal de havermout in de blender of met de staafmixer. Meng alle ingrediënten en breng het geheel op smaak met peper en zout. Vorm de bieten burgers met een hamburgerpers en plasticfolie of direct in de pan met een kookring.