Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Volkoren Nonnevotte

Ik hou van carnaval én van traditionele recepten. Een vast onderdeel van carnaval is voor mij dan ook het bereiden van die heerlijke vasteloavends-recepten. Waar ik niet van houd is het opgeblazen gevoel na die dagen van al die  vette, zoete en vezelarme voeding. Dus geef ik die traditionele gerechten een gezonde twist. Zo is ook het onderstaande recept voor deze nonnevotte ontstaan. Een beetje anders, maar wel erg lekker. Eet ze als ontbijt met een lekkere portie fruit, of neem ze  mee voor onderweg! Zie een nonnevot als een belegde boterham, met de suiker als kleine zonde... 







Ingrediënten:

250g volkoren tarwemeel, 125ml yoghurt, 25g vloeibare margarine, 1 ei, 80g suiker, zakje bakpoeder, mespuntje zout
Extra: Bloem, poedersuiker & kaneel om te bestrooien, olie, bakpapier

Bereiden:
Roer de suiker door het ei en de bakpoeder door de bloem. Meng vervolgens alle ingrediënten tot een deeg. Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast. Kneed het deeg door en voeg evt. wat bloem toe als het deeg plakt. Verdeel het deeg in 10 porties. Rol elke portie deeg uit tot een slang maak er een strik van. Kwast de nonnevotten in met olie en bak ze 15 minuten op 150ºC in de airfryer. Leg in het begin een stukje bakpapier onder de nonnevotten wat je na een paar minuten bakken weg haalt.  
Bestrooi de nog warme nonnevotte met kaneel en poedersuiker.