Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Paprika-tomatensoep


Een verrassende combinatie vond ik het, paprika, tomaten en gedroogde abrikozen! Maar wat een héérlijk soepje! Voor het eerst gegeten op oudejaarsavond.  We maken sinds een aantal jaren traditiegetrouw op die dag een wandeling met met onze vrienden Wiel en Leonie.  Aansluitend kokkerellen we samen zowat de hele avond en nemen we bij elk gerecht een passend wijntje. Inmiddels heb ik deze soep alweer zo'n 3x bereid en er mijn eigen draai aan gegeven. Een beetje van Wiel, van Jamie en van mij dus.
Ingredienten

1 ui, 1 blik tomatenblokjes, 3 rode puntpaprika's, 1 eetlepel tomatenpuree, water,100gr gedroogde abrikozen, 1el vloeibare margarine, peper, zout, dragon.
Garnering: Geroosterde geschaafde amandelen, scheutje room.

Bereiden
Rooster de paprika's 10 minuten op 200 graden in de airfryer of iets langer in de oven. Snipper ondertussen de ui en fruit deze in de vloeibare margarine langzaam gaar. Snijd de abrikozen in stukjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee met de uien. Voeg de abrikozen en de tomaten toe. Laat het geheel langzaam pruttelen. Ontvel ondertussen de paprika's en snij deze grof  in stukken. Voeg de paprika toe en laat alles nog een paar minuten garen. Pureer vervolgens de soep en voeg water toe tot je de gewenste dikte hebt. Breng op smaak met peper en zout en voeg de dragon toe.

Serveer de soep met de geroosterde amandelen en een scheutje room. 

Tip
Geen abrikozen in huis? Ik heb de soep ook al gemaakt met cranberry's. Natuurlijk kun je ook eens andere noten gebruiken. Liever met verse tomaten? Deze kun je gehalveerd en met het vel naar boven mee roosteren met de paprika's.