Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Kiprolletjes met prosciutto

Kipfilet-rolletjes met prosciutto

Tip voor de kerst: Probeer je recepten van te voren uit, zodat je zeker weet dat je op het moment suprême niet voor verrassingen staat! Het absolute succes van mijn recente kerst-experimenten waren deze kiprolletjes met prosciutto! Heerlijk met geroosterde bospeen  en rozemarijn-aardappeltjes uit oven of airfryer.  Ingrediënten voor 4 personen
400gr scharrel-kipfilet, pesto of tapenade van gedroogde tomaatjes, plakjes prosciutto

Bereiding
Snijd de kipfilet horizontaal door in dunne plakken. Leg de plakken tussen plastic folie en sla ze voorzichtig plat met de onderkant van een pan.
Smeer de plakjes kipfilet in met de pesto en rol ze op. Rol er een plakje prosciutto omheen.
Ik heb de rolletjes in 8 minuten in het mandje van de airfryer geroosterd op 180 graden. Het kan natuurlijk ook in de oven. Je kunt ze ook braden in de ban, zo krijg  je ook nog een beetje jus. Zoals gezegd, heb je een etentje, draai van te voren een keer proef, daar krijg je geen spijt van!

Tips
Natuurlijk kun je ook gebruik maken van andere kruidenmengsels, groene pesto, of een vulling met bijv. noten, abrikozen en kastanjes. Kalkoenfilet en varkensfilet is ook een mogelijkheid, of je knutselt een grote rollade in elkaar. In dat geval is een kernthermometer erg handig.