Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Gewokte biefstuk met spruitjes & taugé

gezond en lekker kokenIk hou van wokken. Dat gaat lekker snel en is erg gezond. De groenten blijven lekker knapperig en je kookt ze niet in water. De vitamientjes giet je dus niet weg maar eet je lekker op. Wil je de spruitjes wokken, snijd ze dan in vieren. Spruitjes hebben net iets langer nodig. Vandaar dat ik ze stoom in een stoommandje, één van mijn favoriete keukentools. Voor een prikje gekocht bij Ikea. Gestoomde groenten behouden meer smaak en vitamines. Zowel de rijst als de spruitjes bereid ik zonder zout. De biefstuk met taugé en ketjap heeft smaak genoeg!

Ingrediënten voor 2p

200gr biefstuk, 350g spruiten, 150gr taugé, 150g meergranenrijst, 250ml water, 1 el olie, 2 el ketjap manis, 1 tl sambal, 1 teentje knoflook, een handje cashewnoten

Bereiding
Doe de rijst met het koude water in een pan met deksel en breng het geheel aan de kook. Ik laat dit gewoon staan op de elektrische kookplaat totdat alle vocht door de rijst is opgenomen. Dit duurt ongeveer een kwartier en je hebt er verder geen omkijken naar. Kook je op gas zet dan de pan op een vlamverdeler en draai het vuur op de kleinste stand. Houd dit even goed in de gaten en draai na een tijdje het vuur uit.

Gaar de spruiten boven een bodempje water in een stoommandje.

Overgiet de taugé met kokend water, pel de knoflook en snijd het teentje klein. Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes.
Verwarm de olie, bak de knoflook met de sambal en de taugé, roer de ketjap erdoor en voeg de plakjes biefstuk toe. Verwarm dit goed door en neem de pan van het vuur. 

Verdeel de rijst en vervolgens de spruiten over de borden, verdeel het vlees met de saus erover en bestrooi het geheel met cashewnoten en koriander.

Smakelijk!

Tip

Varieer met soorten vlees, groenten, vis en kip, gebruik eens andere noten, kelpnoodles of zilvervliesrijst. Je kunt dit soort gerechten op zóveel manieren klaar maken! Ook lekker bestrooid met verse koriander en met wat gembersiroop in de saus.