
Ingrediënten voor 2p
200gr biefstuk, 350g spruiten, 150gr taugé, 150g meergranenrijst, 250ml water, 1 el olie, 2 el ketjap manis, 1 tl sambal, 1 teentje knoflook, een handje cashewnoten
Bereiding
Doe de rijst met het koude water in een pan met deksel en breng het geheel aan de kook. Ik laat dit gewoon staan op de elektrische kookplaat totdat alle vocht door de rijst is opgenomen. Dit duurt ongeveer een kwartier en je hebt er verder geen omkijken naar. Kook je op gas zet dan de pan op een vlamverdeler en draai het vuur op de kleinste stand. Houd dit even goed in de gaten en draai na een tijdje het vuur uit.
Gaar de spruiten boven een bodempje water in een stoommandje.
Overgiet de taugé met kokend water, pel de knoflook en snijd het teentje klein. Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes.
Verwarm de olie, bak de knoflook met de sambal en de taugé, roer de ketjap erdoor en voeg de plakjes biefstuk toe. Verwarm dit goed door en neem de pan van het vuur.
Verdeel de rijst en vervolgens de spruiten over de borden, verdeel het vlees met de saus erover en bestrooi het geheel met cashewnoten en koriander.
Smakelijk!
Tip
Varieer met soorten vlees, groenten, vis en kip, gebruik eens andere noten, kelpnoodles of zilvervliesrijst. Je kunt dit soort gerechten op zóveel manieren klaar maken! Ook lekker bestrooid met verse koriander en met wat gembersiroop in de saus.