Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Pasta met gerookte zalm en spinazie

Veel mensen bepalen eerst wat ze gaan koken en doen vervolgens boodschappen. Bij mij gaat het vaak andersom. Ik koop basisproducten in en zie later wel wat ik ervan kook. Vandaag wilde ik iets maken met gerookte zalm en spinazie. Ik had allerlei ideetjes in mijn hoofd: Japanse noedels, een aardappelgerecht of een Italiaans pasta-gerecht. Het werd deze keer volkorenspaghetti, omdat ik vandaag eens lekker snel wilde koken zonder poespas. Dit simpele gerecht staat binnen 15 minuutjes op tafel! Omdat spinazie erg slinkt versierde ik de borden met een flinke tomaat per persoon. Zo kom je gemakkelijk aan 250gr groenten.Ingrediënten voor 2p
200gr volkoren spaghetti, 300gr gewassen spinazie, 200gr gerookte zalm,  2 tomaten, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel Griekse yoghurt, 1 eetlepel pijnboompitten, zout, peper, knoflook, peterselie

Bereiding
Kook de spaghetti, en rooster de pijnboompitjes. Wok de spinazie met de knoflook in de olijfolie, breng op smaak met peper en zout en roer de yoghurt door de spinazie. Snijd de tomaten in partjes en leg deze op de rand van een diep bord. Trek de gerookte zalm met twee vorken in snippers. 
Schep  eerst de spaghetti op de borden, vervolgens de spinazie, maak een torentje van de zalmsnippers en bestrooi het gerecht  met de geroosterde pijnboompitten en peterselie. Smakelijk!