Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Dhal van rode linzen

Met het doel om meer peulvruchten op het menu te zetten ontdekte ik tijdens een zoektocht naar recepten Dhal. Dhal is een Indiaas gerecht gemaakt van peulvruchten, in dit geval van rode linzen. De peulvruchten worden  met kruiden en specerijen gekookt tot een brij. Je kunt Dhal als soep eten, maar ook als puree. Heerlijk met een stukje vlees, een portie groenten en wat Griekse yoghurt als bijgerecht. Sinds de ontdekking staat deze aromatische vervanger voor aardappelpuree zo ongeveer eens per week bij ons op tafel!  
Ingrediënten
 voor 2p: 
200gr rode linzen, teentje knoflook, kurkuma, galam-masala-kruidenmix van Jonnie Boer, stukje gember, bosje koriander, rode peper, olijfolie, 15gr boter, zeezout, 1 chalotje, kleine bloemkool, 100gr tomaat, 15gr boter.

Voor erbij: Griekse yoghurt

Bereiding: De linzen met water (1 deel linzen, 1,5 tot 2 delen water), een theelepel kurkuma en de boter aan de kook brengen en langzaam laten garen tot het een soort van puree is. Indien nodig water toevoegen en een beetje staafmixen. Op smaak brengen met zeezout. Ui snipperen, knoflook snijden, gember raspen, tomaat in stukjes snijden. Samen met een paar ringetjes rode peper fruiten in olijfolie. Als de linzen gaar zijn dit mengsel aan de linzen toevoegen.

Topping: Griekse yoghurt met gehakte koriander en ringetjes van rode peper.

Tip: Dhal smaakt heerlijk als vervanger voor aardappelpurree. Lekker met een stukje kip en bloemkool. Een restje dhal is de dag erna ook lekker voor de lunch met een gebakken eitje erop. Of voeg er wat water en zeezout aan toe en je hebt een lekker soepje.