Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Snel brood met noten en cranberry's

Soms heb ik gewoon ongelooflijk veel zin om mijn eigen brood te bakken. Vooral in de herfst krijg ik die kriebel. Zelf brood bakken heeft iets gezelligs en het ruikt zo heerlijk in huis! Geen zin om het deeg lang te laten rijzen? Probeer dan eens dit recept. Ben je in het bezit van een airfryer dan staat dit heerlijke brood zelfs binnen 40 minuten op tafel! Experimenteer gerust met verschillende noten, gedroogde vruchten en meelsoorten, als het maar volkoren is!
Ingrediënten:
250gr volkoren (spelt)meel, 250 magere kwark, 1 zakje bakpoeder, handje gedroogde cranberry's of rozijnen, handje gemengde noten, 0,5 tl zout.

Bereiden:
Meng het meel met bakpoeder en zout en voeg in stapjes de kwark toe. Wees voorzichtig met kwark toevoegen en zorg ervoor dat het deeg niet te plakkerig wordt. Kneed het deeg in de keukenmachine of met de hand. Maak van het deeg een platte lap, leg er de noten en cranberry's op, rol op en druk het brood plat tot ongeveer 4 cm. Zo zitten de noten en cranberry's niet aan de buitenkant van het brood en kunnen ze niet verbranden. Verwarm de airfryer op 160 graden bak het brood in 30 minuten gaar op een stukje bakpapier. (Ik schat 180 graden en 40 minuten in de oven.) Prik even met een saté-prikker in het brood. Als de prikker er schoon en droog uitkomt is het brood gaar.