Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Basisrecept volkoren pannenkoeken

Ook zo gek op pannenkoeken? Met dit recept wordt je pannenkoek een gezonde vezelrijke basis voor je ontbijt, lunch of diner. Bovendien is het voor mij daar ik geen melkdrinker ben een mooie gelegenheid om weer wat zuivel binnen te krijgen. Ik maak gebruik van volkorenmeel en gebruik hiervoor allerlei soorten meel. Spelt, boekweit, tarwe of havermout. Als ik wat zout toevoeg gebruik ik gejodeerd zout met weinig natrium. Tijdens een vakantie in Bretagne heb ik inspiratie opgedaan en de pannenkoek herontdekt. Daar vullen ze traditiegetrouw pannenkoeken van boekweitmeel hartig, en eten ze tarwepannenkoeken zoet.

Ingrediënten voor 10 pannenkoeken
100gr boekweitmeel of gemalen havermout, 150gr volkoren tarwemeel of volkoren speltmeel.
2 eieren, 30gr olie of vloeibaar bak- en braad-product, evt. een snufje gejodeerd zout.

Bereiding
Meng de ingrediënten in de blender of met de staafmixer tot een beslag, en voeg evt. nog een scheut water toe als het beslag te dik is. Kwast voor de 1e pannenkoek een pan met anti-aanbaklaag in met olie/boter en bak van het beslag ongeveer 10  pannenkoeken.

Tips
Bak een voorraadje pannenkoeken en bewaar ze maximaal 2 dagen in de ijskast. Eet ze met fruit en yoghurt voor je ontbijt, met warme kersen, gebruik ze als variatie op een broodmaaltijd, vul ze hartig met vlees, groenten en kaas. Maak er pakketjes van en warm deze op in de oven. Maak er vooral een feestje van!