Slide background

Eet gezond & lekker

Slide background

Beweeg slim

Slide background

Adem rustig

Slide background

Ontspan

Slide background

Geniet!

Aardappelsoep

De Duitse keuken voelt voor mij altijd een beetje Back to the roots. Vorige week sloten we het kampeerseizoen min of meer af met een weekje vakantie aan de Moezel. Daar aten we tijdens het overbruggen van een regendag in Das Bad in Trier een heerlijke Kartoffel-Lauch-Suppe. 
Zo'n Aardappelsoep is een prima basis voor een heerlijke creme-soepje. Al naar gelang de vulling maak je er een goed gevulde maaltijdsoep, een heerlijke lunch of een voorgerecht van. 


Ingrediënten
Basis: Eetlepel olijfolie/vloeibare boter, 300g aardappels, 100g bleekselderij, 1 ui, 500ml bouillon/water, 1 el roomkaas, teentje knoflook, zeezout, peper.
Vulling: 3 bloemkool-roosjes, 1 winterpeen, peterselie, bieslook, maggie-kruid

Bereiding
Aardappels schillen en in stukjes snijden. Ui snipperen en bleekselderij in dunne plakjes snijden. 
Aardappel, ui, bleekselderij en knoflook fruiten in de bakboter. Water/bouillon toevoegen en laten pruttelen.
Ondertussen de vulling fijn snijden.
Als de aardappels zacht zijn de roomkaas toevoegen en de soep pureren met de staafmixer. Vervolgens de vulling toevoegen en gaar laten worden. Op smaak brengen met zeezout en peper. Wil je de soep wat dunner maken voeg je gewoon wat water toe.

Tip
Met de basis voor deze soep kun je alle kanten uit. Kom je moeilijk aan je dagelijkse portie zuivel? Gebruik dan magere melk in plaats van bouillon/water.